Новини и събития

ELUDRIL, повече от 40 години източник на грижа

Групата Пиер Габр от самото си създаване се интересува от здравето на устната кухина.

През 1968 година, с навлизането във Франция на хлорхексидина, започва приключението наречено ELUDRIL.

С течение на годините, този продукт се превръща в най-препоръчвания антисептичен продукт от френските фармацевти.

В Европа дори е на второ място по предписване.
 
Ключовите фактори за този успех са основно два: галениково и фармацевтично познание и оптимална формула, която от 40 години не е намерила еквивалент и е предписвана от многобройни дентални лекари и фармацевти.

Благодарение на постоянното им присъствие при денталните лекари и фармацевти, всичките 120 представителя на Лабораториите осигуряват промоции и обучение за устната хигиена във Франция, като поддържат доверието в продукта.

Информацията за продукта винаги е била научна и с течение на годините се обогатява от клинични проучвания и нови продукти на гамата.

Малко са марките в света, които могат да се похвалят с такъв дълъг списък от награди и ELUDRIL е една от тях и вече 40-годишна, тя още няма нито една бръчка, а точно обратното.

 

 

МАЛКО ЦИФРИ

 • 130 милиона потребители за 40 години
 • 19 милиона продавани бройки годишно в света
 • предлага се в 51 страни

 

 

УНИКАЛНА ФОРМУЛА

 • ELUDRIL се използва при локално третиране на възпаления в устната кухина и при постоперативни грижи в одонтостоматологията.
 • ELUDRIL съдържа две основни съставки: хлорхексидин диглюконат 0,10 % и хлоробутанол 0.5 %.
 • Антисептичното действие на водата за уста ELUDRIL е доказано посредством in vitro тест върху патогенните микроорганизми като Porphyromonas gingivalis, A. actinomycetemcomitans, Prevotella intermedia, Capnocytophaga ochracea, Eikenella corrodens, Fusobacterium nucleatum, Campylobacter rectus. Благодарение на своето антисептично действие върху патогенните бактерии, ELUDRIL спомага за редуциране на зъбната плака и така намалява гингивалното възпаление.
 • От 1968 година ELUDRIL е обект на многобройни клинични изследвания.
 • Актуални публикации: S. Richter "In vivo проучване на вода за уста, съдържаща 0,10 % хлорхексидин диглюконат"; S. Boisnic " Действието на Eludril върху заздравяването на засегнат от гингивит участък от оралната лигавица".

 

 

Поети ангажименти
От своето лансиране, преди 40 години, до днес, Лаборатории Pierre Fabre Oral Care не са преставали да:

 • Изследват ефекта на антибактериалното действие на Хлорхексидина, така че да направят формулата на продукта още по-ефективна.
 • Да стават все по-близки с фармацевти и дентални лекари, като изграждат екипи, посветени на промоциите и обученията за продуктите за орална хигиена.
 • Спазват всички необходими ангажименти и правила в бранша, за да изградят бъдещето на продукта.