Води за уста

ELUDRIL SENSITIVE ежедневна вода за уста

Рейтинг:

   Купи онлайн

Изберете партньора, от който да закупите продукта.

aptekamedea.bg 366.bg subra.bg remedium.bg sopharmacy.bg
X

Обща информация

ELUDRIL SENSITIVE е ежедневна вода за уста, предназначена за употреба след измиване на зъбите с четка и паста. Допринася за възстановяване на ежедневния комфорт при зъбна свръхчувствителност.

ELUDRIL SENSITIVE е предназначена за хора с чувствителни зъби, която е провокирана от термични дразнители (топли/студени стимули), кисели или сладки храни и напитки, но също така и за тези, които биха искали да подобрят ефикасността на миенето на зъби – да ограничат количеството на зъбна плака.

ELUDRIL SENSITIVE е готов за употреба разтвор, без съдържание на алкохол. Спомага за подсилване, намаляване на ежеднвния дискомфорт при зъбна свръхчувствителност. 

ELUDRIL SENSITIVE е с приятен ментов вкус с нотки на ванилия.

Бутилката на вода за уста ELUDRIL SENSITIVE е произведена от 100% рециклирана PET пластмаса.

 

 

Предимства на продукта

  • Успокоява чувствителните зъби
  • Реминерлизира и подсилва емайла
  • Готов за употреба
  • Без съдържание на алкохол
  • Деликатен ментов вкус
  • Допълва ефикансостта от миенето на зъби с четка и паста

Професионално мнение

 

Причина за зъбната свръхчувствителност може да бъде частична загуба или дефекти на емайла, отдръпване на венците в областта на зъбната шийка. Калиевият нитрат, влизащ в състава на ежедневна вода за уста ELUDRIL SENSITIVE успокоява и ограничава чувството на дискомфорт, породено от различни топли или студени стимули. В допълнение, Fluorinol – второ поколение аминофлуорид, патент на лаборатории Pierre Fabre, реминерализира и подсилва емайла.

За по – добър и дълготраен ефект вода за уста ELUDRIL SENSITIVE може да се комбинира с подходяща паста за чувствителни зъби, например ELGYDIUM SENSITIVE или ELGYDIUM CLINIC SENSILEAVE.

 

Състав

Fluorinol (реминерализира емайла): 225 ppm

Potassium nitrate (успокояващо действие): 0.15%

 

 Обем: 500 мл.

 

 

Начин на употреба

Сутрин и вечер след измиване на зъбите с четка и паста изплакнете с 15ml от готовия за употреба разтвор в продължение на 30 секунди. Да не се поглъща. Да не се изплаква с вода след това. Да не се използва от деца под 12 годишна възраст.

Резултати

Клинично проучване, проведено с 43 участника (33 възрастни и 10 деца над 12-годишна възраст) изследва ефекта на употребата на вода за уста ELUDRIL SENSITIVE след измиване на зъбите (използват се 15 ml от продукта за изплкване 2 пъти дневно в продължение на 30 секунди) в продължение на 4 седмици.

Резултати:

- значителна редукция на зъбната свръхчувствителност с 49% след 2 седмици употреба и намаление със 77% след 4 седмици;

- подобрение с 92% на зъбния дискомфорт след 2 седмици употреба;

- 98% от участниците определят зъбите си като по – малко чувствителни към термични дразнители след 4 седмици употреба на ELUDRIL SENSITIVE;

- 100% от участниците харесват вкуса на вода за уста ELUDRIL SENSITIVE, 91% от тях харесват и после – вкуса на продукта.