Новини и събития

14.09.2021

Пародонталните проблеми са все по-срещани. Как да се справим с тях?

Кървенето на венците е проблем, който често тревожи пациентите. Той може да се прояви по време на четкане на зъбите, хранене или спонтанно. Придружен е от зачервяване, подуване и дискомфорт, но често не е свързан с болка. Ето защо пациентите не винаги се обръщат към своя стоматолог или специалист - пародонтолог. 

Пародонталаните заболявания биват гингивити и пародонтити. И в двата случая се касае за бактериална инфекция. Характеризират се със зачервяване, възпаление, кървене от венците. Нелекуваният пародонтит довежда до необратимо увреждане на заобикалящите зъба структури (кост и лигаменти).

Пародонталните заболявания засягат около 60 % от популацията  в световен мащаб. Те са и основна причина за загубата на зъби при хора на средна възраст.

Лечението им е комплексно, на първо място е свързано с намаляване на количеството бактерии, причиняващи този тип проблеми.

Пародонталните заболявания са възпалителни заболявания, предизвикани от свръхактивност на бактерии, нормално живеещи в устната кухина. В лечението се включва професионално ултразвуково почистване на зъбите и спазването на стриктна орална хигиена от страна на пациента.

Продуктите, със съдържание на хлорхексидин са изпитано средство в борбата срещу бактериите и пародонталните заболявания

От химична гледна точка хлорхексидинът е вещество, което се свързва с клетката на бактерията и предизвиква нейната смърт. Т.е продуктите, съдържащи хлорхексидин са от необходимост по време на активната терапия на пародонталните заболявания.

В активната фаза на заболяването препоръчваме употребата на  ELUDRIL CLASSIC, вода за уста, в комбинацията с пастата за зъби Elgydium Clinic Perioblock Pro

ElUDRIL CLASSIC е вода за уста с доказана ефикасност при раздразнени венци Този продукт е с отлично изразено, клинично доказано антисептично и антиплаково действие, благодарение на съдържанието на 0,1% хлорхексидин в състава.

Пастата за зъби Elgydium Clinic Perioblock Pro редуцира признаците на раздразнение: зачервяване, спонтанно кървене, чувствителност на венците. Комбинация от три активни съставки -  хлорхексидин 0,12%, глициритинова киселина 0,7% и алантоин 0,1% подсилва терапията в активната фаза на възпалението.

Пациентите, страдащи от пародонтални заболявания е необходимо профилактично да посещават своя зъболекар.

На всеки 3 – 4 месеца е оптимален период, като през това време водещото е на пациентите да бъдат препоръчани правилните средства за поддържане на постигнатия резултат след активното лечение. От първостепенна важност е хората да бъдат научени как правилно да се грижат за здравето на зъбите и венците си.