Новини и събития

11.05.2012

България е шеста в света по усмивки

 

Международно изследване сочи, че българите са сред най-усмихнатите хора, след австрийците, парагвайците и французите.
 

Българите са сред най-усмихнатите хора в света, сочи международното изследване за дружелюбност Smiling Report 2012. Сред 32 изследвани страни, България се нарежда на шесто място по приветливост.

Изследването е проведено по метода „таен клиент" във веригите магазини на дребно в различни точки на света, а 86% от тайните клиенти са видели усмихнати служители в българските магазини.

 

Най-усмихнатите хора живеят в Парагвай и Австрия (по 96%), докато пакистанците определено имат нужда от повече позитивно отношение с едва 37%, на последно място.

Най-усмихнатият контитент е Северна Америка, който е и първенец по отношение на приветствие при влизане в магазина, сочат още експертите.

Салоните за красота (89%) и хотелите (85%) са местата, където най-често ще ви посрещнат с усмивка, докато най-ниска приветливост демонстрират ангажираните в сферата на транспорта с една 51%.

 

Експертите препоръчват при проблеми на работното място да подходите позитивно, тъй като усмивката винаги предизвиква усмивка, което ще подобри както вашето настроение, така и на околните.